«Οὕς ὁ Θεός συνέζευξεν, ἄνθρωπος μή χωριζέτω»

κατά Ματθαίον ιθ'

Αφιερωμένο για να δώσει κουράγιο σε όσουν έχουν έρωτα με τη μέλισσα και τους έχουν κλαπεί κυψέλες, γιατί η μέλισσα είναι πάνω απ' όλα έρωτας.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Βάζω ένα gin και ξεκινάω...

Φτουυύ... τέλειωσε το gin...

Το παγάκι περιμένει μόνο του στο ποτήρι κι αναρωτιέται τί ποτό θα το λιώσει. Τελικά λίγο φθηνό bourbon θα μου κάνει παρέα. Πφφφ χάλια είναι... Θα με συντροφεύσει όμως στις μελισσοσκέψεις μου.

Τις μέρες που δεν πάω στους μελισσόκηπους νοσταλγώ τη μέλισσα. Μιζέρια όλη η πόλη... Μα παντού κοιτάω μπας και βρω μέλισσα στα άνθη των δέντρων και καμιά φορά σαν δω καμιά χαμογελάω και σκέφτομαι τις δικές μου. Αναρωτιέμαι τι να κάνουν, πόσες ώρες να δούλεψαν σήμερα, αν αυξήθηκαν οι γόνοι, τα μέλια, οι γύρες, τι ζημιές κάνουν οι σφήγκες, οι κλέφτες κ.τ.λ.

Δεν ησυχάζει η σκέψη με τίποτα. Αναρωτιόμουν μέρες τώρα τι να γράψω σ' αυτό το ιστολόγιο, τα καιρικά ευχάριστα, την ωραία ανθοφορία της έρεικας, για την ομογενοποίηση του μελιού;;;

Όχι, τελικά γράφω αφηρημένες σκέψεις, πράγματα ευχάριστα και αγχώδη που με απασχολούν κάθε μέρα.
Πάντως ηρέμησα μετά την τελευταία επίσκεψη στα μελισσοκομεία. Μετά τις τελευταίες βροχές είχα την αγωνία μην τυχόν έχει παρασύρει κυψέλες η βροχή, καθώς μια από τις μέρες της κακοκαιρίας είχε κατακλυσμιαία ραγδαιότητα και ομολογώ πως είχα ανησυχήσει για το ένα μελισσοκομείο. Όλα καλά πάντως και οι μέλισσες στη θέση τους (!) και η εργασία τους "ανοιξιάτικη" (!).

Εδώ στην Κρήτη είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και έχουμε κάποιες δουλειές ακόμα πριν το ξεχειμώνιασμα και το επόμενό μας "άγχος": αν θα ξεγονιάσουν οι μέλισσες όπως πέρυσι για να γίνει μια αντίστοιχα καλή καταπολέμηση βαρρόα με οξαλικό οξύ. Αυτά όμως θα με απασχολήσουν από τον άλλο μήνα, ίσως κοντά στα Χριστούγεννα...
Έπειτα θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός του επόμενου έτους, θα τεθούν οι στόχοι κτλ.

Καλή μελισσοκομική χρονιά είπαμε;; Τώρα, με την ανανέωση του πληθυσμού, μπαίνουν οι βάσεις της επόμενης.

Καλή μελισσοκομική χρονιά λοιπόν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου